Reinig je huid: step by step

Reinig je huid: step by step
April 3, 2017 Tine Hylebos

Reinigen van onze  huid

Ik vind het belangrijk om het in mijn blog eens aan bod te laten komen. Hoe ga je op een goeie en correcte manier je huid reinigen? Goed reinigen is een essentiële stap als je je huid goed wil verzorgen. En uit de praktijk leer ik dat heel veel mensen dit fout doen of met verkeerde producten. Een goed gereinigde huid straalt, is goed gehydrateerd en de kans op verstopte poriën en puistjes is klein. Een huid die slechtn niet of te weinig gereinigd wordt, zal er dof, droog of juist erg vet en onrustig uitzien. Door overmatig reinigen kan je zelfs de barrièrefunctie van je huid beschadigen, en alle goeie bacteriën die je huid gezond houden ga je ook verwijderen. Natuurlijk is het bij iedereen anders, net zoals je huid. Dus het aantal keer reinigen hangt voor een groot deel af van je huid zelf.

Echter is het wel belangrijk dat je je huid niet enkel met water gaat reinigen.

Als je onder de douche staat gebruik je toch ook zeep om je te wassen?

Op je gelaat ga je dat dus ook doen. De keuze voor de juiste producten is van essentieel belang. Daar kom ik in een andere blog op terug. Per huidtype geef ik daar meer advies over.

Vergelijk het maar met het wassen van kleding, hoewel het ene kledingstuk als nieuw uit je wasmachine komt, kan een ander kledingstuk na een wasbeurt op 40 graden onmiddellijk de vuilbak in.

De kunst is om erachter te komen of jouw huid lijkt op dat zijden bloesje of meer overeenkomsten heeft met een jeans. Als je dan nog kunt achterhalen waar ”de vlekken” door veroorzaakt zijn, heb je grote kans dat je dagelijkse wasbeurt je huid mooier en sterker maakt.

Om te weten hoe je je huid moet reinigen is het belangrijk eerst op onderstaande vragen een antwoord te geven. Het beste kun je dit doen op het moment dat je twee of drie dagen je gezicht alleen reinigt met water in plaats van een reinigingsproduct…

1. Wordt je huid in de loop van de dag vet, voelt het droog aan of is het eigenlijk gewoon normaal?              2. Heb je puistjes?
3. Heb je een gevoelige huid?
4. Heb je rosacea? Dit zijn rode dunne haarvaatjes aan het huidoppervlak.

Comments (0)

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*