Reinigen van de droge en gevoelige huid

Reinigen van de droge en gevoelige huid
April 3, 2017 Tine Hylebos

Droge en/of gevoelige huid

Is je huid droog en/of gevoelig dan adviseer ik je om je huid zo min mogelijk en zo mild mogelijk te reinigen. Gebruik dan bij voorkeur alleen ’s avonds een milde reiniger die je afspoelt met water en die niet of weinig schuimt. Indien je ’s avonds je huid gaat reinigen staat je huid fris en zal deze goed regenereren tijdens de nacht.
Een melkachtig product, waar olie aan is toegevoegd, is voor jouw huid het meest geschikt. ’s Morgens is het voldoende als je je huid met water afspoelt. Blijft jouw huid bij een dergelijk product erg droog en gevoelig dan kan je je gezicht ook met een plantaardige olie reinigen. Het klinkt gek, maar de olie in het product lost vuil en bacteriën op zonder je huid uit te drogen. Je kunt de olie in je huid masseren en de restanten verwijderen door na te spoelen met een beetje water of met een milde reiniger. Je kunt ook een beetje olie door je reinigingsproduct mengen. Ricebran, jojoba en camellia olie zijn hier erg geschikt voor, omdat ze niet al te vet zijn. Deze oliën halen ook je waterproof make-up perfect weg!

Extreem droge en gevoelige huid

Wanneer je een extreem droge, gedehydreerde huid en gevoelige huid hebt, reageer je vaak niet goed op wassen. Kies in dit geval om te reinigen met een olie. Masseer deze dan in je huid en verwijder de restanten met water en water.

Droge huid en puistjes

Heb je een droge huid met puistjes dan kan je je huid ook met een olie reinigen. Ik adviseer je dan wel om je huid na te reinigen met een water oplosbare reiniger om vervelende bacteriën zo goed mogelijk te verwijderen. Smeer je huid direct na het reinigen weer in met een goede voedende crème dat kalmerende en barrière herstellende stoffen bevat, bij voorkeur als je huid nog vochtig is.

Rosacea

Als je last hebt van rosacea die vervelende rode haarvaatjes aan het huidoppervlak, dan heb je per definitie een gevoelige huid. Heb je ook nog puistjes/bultjes dan wordt het lastig. Dit komt door een bacterie op de huid en  is met behulp van een microscoop eenvoudig vast te stellen, maar helaas doen weinig artsen dit. Het is belangrijk om je huid goed te reinigen als je rosacea hebt. Aan de andere kant gaat door te goed reinigen de kwetsbare barrirefunctie van de huid snel stuk waardoor de ontstekingen en de onrust erger zullen worden. Omdat elke rosacea huid weer anders reageert, is mijn advies aan jou om te experimenteren. Trial & error dus…. Demodex mijten kunnen niet goed tegen tea tree oil, maar helaas je huid ook niet altijd. Reinig eerst twee maal per dag je gezicht met olie en voeg daar een druppeltje tea tree oil aan toe, spoel dit vervolgens af met een milde reiniger. Gaat dit goed dan kan je proberen half olie/half tea tree oil te doen. Is dit te heftig voor je huid, reinig je huid dan gewoon twee keer per dag met een milde water oplosbare reiniger. Smeer je huid na het reinigen direct in met een voedende crème.

Tonic is een must have na het reinigen.

Wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat wanneer je geen tonic gebruikt na het reinigen de werking van je dagcrème met 82% vermindert!

Mijn productadvies?

Oolaboo: Whipe off

Toskani Cosmetics: Energize cleanser (oliebasis) of bamboo lait demaquillant voor de zeer gevoelige huiden.

 

 

Comments (0)

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*