SLANK IN 4 WEKEN JA HET KAN ECHT!

SLANK IN 4 WEKEN JA HET KAN ECHT!
Mei 31, 2017 Tine Hylebos
In Afslanking

Heb jij ook het gevoel dat je dik wordt alleen al door naar eten te kijken? Laat dan het eten voor jou werken! Leer hoe je kan afvallen en toch kan blijven eten. Voedsel mag geen vijand zijn, het moet je bondgenoot zijn in een strijd tegen die vervelende kg’s . Het is enkel door te eten dat je je metabolisme zal aanwakkeren en zo vet zal verbranden. Hoe doe je dat? Niet door calorieën grammen vet en suiker te tellen, maar door verschillende voedingsgroepen af te wisselen.

Deze blog schrijf ik omdat ik jullie wil helpen een echt, betekenisvolle verandering in je leven door te voeren. Ik zal jullie helpen bij het bestuderen van je metabolisme. Om dit te kunnen heb ik boeken gelezen,verschillende zaken opgezocht en bestudeerd, zelf heel lang gezocht naar wat er bij me past en wat er echt wel werkt. Ik heb niets nieuw uitgevonden. Ik ben tot de constatatie gekomen dat het metabolisme dieet werkt. Alles wat je zal lezen is gebaseerd op een boek van schrijfster Haylie Pomroy.

Wat is het metabolisme dieet? 

Je hoeft niet streng op dieet te gaan om kilo’s te verliezen. In dit dieet moet je goed letten op wat je eet. Als je weet wat je mag eten, dan hoef je niet de hele dag “te tellen”. In 28 dagen moet het jou ook lukken om 10 kilo af te vallen. Ik heb het voor jou uitgezocht, hoe het dieet werkt en waar je op moet letten.

Door je lichaam te foppen kun je extra lichaamsvet verbranden zonder te snijden in het aantal calorieën. Maar hoe werkt het? Wat moet je er voor doen en laten?

Wat houdt het metabolisme dieet in?

Haylie Pomroy is de Amerikaanse schrijfster van het boek: “Het metabolisme dieet slank in 28 dagen”. Hierin schrijft zij over het herstel van je metabolisme. Met andere woorden, zij helpt jou bij het verbeteren van je stofwisseling. Een reset van je metabolisme eigenlijk. Door een bepaald eetschema aan te houden kun je jouw lichaam aan het werk zetten. Het is de bedoeling dat het lichaam het genuttigde eten direct gaat verbranden en niet om gaat zetten in lichaamsvet. Door steeds voedsel te eten uit verschillende voedingsgroepen kan je jouw metabolisme versnellen. Dit betekent hard werken voor het lichaam, dus zal er meer energie nodig zijn om de stofwisseling op gang te houden.

Het metabolisme dieet bestaat uit drie stappen

Het dieet is opgedeeld in drie stappen. In iedere fase moet je andere voedingsstoffen eten. In de eerste fase begin je met volledig vetvrij eten en ligt de focus op koolhydraten. Door de eentonigheid moet deze fase niet te lang duren. Na 2 dagen kan je overstappen naar fase 2. Hierin eet je ook weer vetvrij, maar eet je voedsel met veel eiwitten, voor mij de lastigste dagen. Ook deze fase duurt 2 dagen. In de derde fase mag je weer gezonde oliën en vetten eten. Afwisselend eet je ook eiwitten en koolhydraten. Deze fase duurt 3 dagen.

Ik raad aan te starten met het dieet op maandag. Dit zorgt er voor dat je op vrijdag, zaterdag en zondag alles kan eten.

Stap 1:  veel koolhydraten en fruit

Je gaat beginnen met het eten van veel koolhydraten en volledig vetvrij, dus ook geen gezonde vetten. Maar liefst op 5 of 6 momenten op de dag kun je eten. Je lichaam zal er wel aan moeten wennen, want er zullen veel koolhydraten binnen komen. Het eten zal bijvoorbeeld bestaan uit fruit, brood en granen. Na 2 dagen ga je door naar stap 2.

Stap 2: veel eiwitten en groenten

Ook in deze fase blijft het eten volledig vetvrij. De menu’s zullen nu hoofdzakelijk eiwitten bevatten. Het zal voor het lichaam schakelen worden, want vanaf de derde dag bestaat het dagelijkse eten uit plantaardige eiwitten, vis en vlees. Koolhydraten moeten in deze fase niet gegeten worden.

Stap 3 : koolhydraten, fruit, eiwitten, groenten aangevuld met gezonde vetten en oliën

Na 4 dagen heb je het punt bereikt waar je weer wat ruimte krijgt om te eten waar je echt behoefte aan hebt. In het eetschema zitten nu gezonde vetten en oliën verwerkt, maar ook koolhydraten en eiwitten. Het eten in deze fase zal lijken op je normale eetpatroon. In de voorgeschreven eetschema’s heeft groente een prominente plek.

Doordat er geen gewenning optreedt  in je metabolisme, zal het sneller werken en meer verbranden. Je verlies zo gewicht, maar ook daalt je slechte cholesterol en stabiliseert je bloedsuikerwaarde. Je krijgt meer energie, slaapt beter en ervaart minder stress. En dat allemaal door gezond en lekker te eten!

Ik zal verschillende onderdelen opsplitsen in verschillende blogs. Het moet leuk blijven om te lezen en mag niet langdradig worden.

Ik zal:

  • de verschillende fases nader toelichten
  • recepten publiceren
  • eetschema’s opstellen

Indien je nu reeds boeken in jullie bezit hebben van Sandra Bekari of Pascal Naessens leg ze niet aan de kant! Eens je goed op weg bent met de verschillende fases zal je zien dat je de recepten uit hun boeken heel goed kan gebruiken. Hier gaat het er om in 4 weken je metabolisme een reset te geven.

Ik wil jullie heel veel succes wensen!

Comment (1)

  1. Geens Rita 5 maanden ago

    Zou graag 6kg afvallen!

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*