Fase 1. Reset je metabolisme deel 4

Fase 1. Reset je metabolisme deel 4
Juni 1, 2017 Tine Hylebos
In Afslanking

Fase 1: 

Hoe ziet je dag er uit?

Je wordt wakker en ontbijt binnen het halfuur. Je kiest voor granen en fruit, zoals havermout met bessen (geen noten of lijnzaad, dat is voor fase 3) of suikermeloen en een sneetjes speltbrood. Je kan ook kiezen om havermout in je smoothie te doen.

3 uur later neem je een fruitsnack. Kies voor mango of ananas, mandarijn watermeloen of aardbeien.

De lunch, weer drie uur later, bestaat uit granen proteïnen groenten en fruit. Hiervoor bekijk je het voedingslijstje van fase 1. Maak bv. kip met broccoli of soep van kalkoen, witte bonen en boerenkool of kalkoenwrap met tomaat. Daarbij maak je ook nog perzik of gegrilde ananas of een gegrilde appel klaar. Gebruik ook restjes. op de tweede dag van fase 1 beetje bevoordeeld de restjes van de lunch van de vorige dag.

Bij de middagsnack hoort er nog meer fruit- stop een mandarijntje of een appel in je tas of geniet van een sappig peertje.

’s Avonds eet je weer granen, groenten en proteïnen. Smul van een stukje ossenhaas met broccoli en speltpasta, of chili van kalkoen of Italiaanse kip met wilde rijst.

Klinkt goed hé? 

De volgende 2 dagen krijgt je lichaam een opfriscursus “hoe zet ik eten om in energie in plaats van het op te slaan als vet”. Dat heb je namelijk opgeslagen waar je het liever niet hebt en dat pakken we dan ook binnenkort aan, maar eerst moet je lichaam aangespoord worden om het eten dat je ook werkelijk opeet, te gaan verbranden. En dat is fase 1! Amper 2 dagen, maar je zal je geweldig voelen.

Onthoud: fruit en granen, weinig proteïnen en bijna geen vet. Daar gaat het om. NIET VERGETEN!

Super eenvoudige snelle snack voor fase 1

Appel

Sinaasappel

Diepvriesmango

Diepvriesananas

Korte samenvatting 

ONTBIJT

 • granen
 • fruit

SNACK

 • fruit

Lunch

 • Granen
 • proteïnen
 • fruit
 • groenten

SNACK 

 • fruit

ANVONDMAAL

 • granen
 • proteïnen
 • groenten

Comments (0)

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*